Priče uspešnih

Priče uspešnih

ZdravoJedi izazov- ti to možeš!

Ideja o grupnom programu za promenu navika sazrevala je u meni dugo. Osećala sam da je taj način rada neophodan većini žena koje žele da se reše viška kilograma trajno.

Navike koje često nosimo još iz detinjstva teško se menjaju jer su snažno emotivno prebojene. Naročito jer smo uz njih učvršćivali i mnogobrojna pogrešna uverenja o ishrani:

– Mora se pojesti sve iz tanjira

– Doručak je najvažniji obrok u danu

– Žitarice su osnova zdrave ishrane

– Potrebno je imati 3 glavna obroka i 2 užine svakog dana

– Zasićene masti su loše po naše zdravlje

Zato je ZdravoJedi izazov pre svega edukativnog karaktera. U predavanjima koje učesnice dobijaju, na jednostavan, razumljiv način objašnjavam im kako naš organizam funkcioniše, kako reaguje na hranu, fizičku aktivnost, stres i spavanje (i nedostatak istih).

Kada znamo zašto nešto radimo, mnogo su veće šanse da primenimo naučeno. To je jedna od najčešćih povratnih informacija koju dobijam nakon završetka izazova.

Samopouzdanje je drugi faktor za uspeh. Nažalost, nekada nam nedostatak istog ne dozvoljava ni da pokušamo, jer se unapred osuđujemo na propast.

Upravo o tome govori današnja priča uspešnih. ZdravoJedi izazov Ivani je ne samo povratio idealnu liniju, već i veru u sebe.

Ovo su njeni utisci:

“Draga Marija,
Sad mi je žao što se nisam slikala na početku. Prva slika je posle 1. meseca a druga pred kraj trećeg. Mnogo bitnije od izgleda je ono kako se osećam. Osećam se konačno zadovoljno, lako, srećno zbog promena navika…

Konačno znam kad da popijem vodu, kada treba i šta da jedem, kad da vežbam…. kako da lakše zaspem, ali i dalje ću imati 1000 pitanja. Hvala ti što si nam omogućila odgovore!!!

I dalje kada pričam o svojim navikama ne mogu da verujem da pričam o sebi. Žao mi je jedino što ovaj program nisi osmislila ranije kako bih deci od rođenja usadila zdrave navike! Ali sam ti zahvalna što sam u mogućnosti i sad to da radim!

Odlično si osmislila svaki korak, bez tvojih predavanja i non stop podrške u grupi ne bih uspela! Hvala ti što nisi dozvolila da ovo bude kraj nego jedan predivan početak! Iskustvo kroz koje si nas provela nema cenu! Hvala ti!”

Ivana je izgubila 10,6kg telesne mase, 11cm oko struka, 7cm oko svake butine i 5cm po nadlaktici.

Osim toga, simptomi rozacee od koje je patila su se povukli i ten joj se značajno poboljšao. Dobila je i više energije i želju da vežba.

Ono što me najviše raduje, od osobe koja sumnja u sebe i ne veruje da može da se promeni, postala je žena koja zna da može sve.

Bravo Ivana i hvala ti na tvojoj priči, sigurna sam da ćeš inspirisati mnoge da te krenu tvojim putem!

Ako želite da saznate više o ZdravoJedi izazovu, pišite mi na zdravojedi@gmail.com