Priče uspešnih

Priče uspešnih

Uvek je pravo vreme za promenu navika

Nikada nije kasno da počnete da negujete svoje telo i radite na sebi.

Zrele godine mogu biti i prednost- iskustvo nam je već pokazalo šta je u životu zaista važno.

Ljubav prema svom telu, a ne konstantno iscrpljivanje i kritika istog.

Želja za dobrom energijom i lakoćom življenja, a ne broj na vagi ili idealna fotografija u kupaćem kostimu.

Biranje navika koje nam čine dobro, a ne prolazna zadovoljstva.

Danas vam predstavljam Veru, učesnicu magičnog majskog ZdravoJedi izazova, iz kog su sve žene izašle kao nove ličnosti, kako na fizičkom, tako i duhovnom planu.

“Draga Marija,

Evo, na samom kraju izazova, unela sam jutrošnje mere, i šta reći – prezadovoljna sam! Sinoć sam stigla sa odmora, nisam se merila 3 nedelje, i baš sam željno čekala da vidim brojke. A brojke su, po mom mišljenju sjajne, za ova tri meseca minus 8 kg, struk 7 cm, nadlaktice 2 odnosno 3 cm i butine 4 odnosno 5 cm. BMI 22,5

Moje telo se nije spektakularno preoblikovalo jer to u mojim godinama nije ni moguće u ovom kratkom periodu, ali to nije ni bio razlog mog uključenja u ovaj izazov. Gubitak mase mi je bio neophodan da bih poboljšala svoje zdravlje, a to se zaista i dogodilo. 

Za sve tvoje potencijalne nove klijente, želim da podelim svoje iskustvo.

Tebi je poznato moje zdravstveno stanje, ali evo da ponovim najbitnije. Činjenica je da ja do svojih pedesetih nisam imala problema sa kilažom, iako sam celog života tokom dana najviše konzumirala slatkiše i ugljene hidrate, imala ustvari više vrlo malih obroka, pretežno slatkih.

Idealna telesna masa često navodi na pogrešno mišljenje kako preteran unos šećera nije štetan

Pre 4 godine mi je ustanovljeno da loše metabolišem šećer, a od ranije sam imala povećane trigliceride i povišen pritisak. Odjedanput sam počela da se osećam  jako loše i imala više padova energije tokom dana. Stalno umorna i stalno gladna, uz lak rast telesne mase. Najpre su mi rekli da imam predijabetes i da treba da se hranim kao dijabetičari, kako bih što više odložila pravi dijabetes tipa 2. Onda sam istraživala po netu, izgladnjivala se, bivala ljuta po ceo dan… Pa sam otišla kod endokrinologa koji je utvrdio da imam povećan insulin i da je u pitanju insulinska rezistencija. Dobila sam metmorfin (Siofor) da probam hoće li mi biti bolje i savet da što duže održavam kilažu u okviru normale.

Vera nije bila zadovoljna kvalitetom života uz standardnu terapiju metaboličkog sindroma, pa je počela da istražuje

Lekovi su mi pomogli da smršam još malo, ali ne i da se osećam bolje. Uputili su me kod nutricioniste, dobila sam plan ishrane: 3 glavna obroka i 2 užine, sve na grame. Zamorno i neefikasno u mom slučaju. I dalje napadi gladi, nezadovoljstvo, umor. Kilažu držim pod kontrolom, ali uz veliki napor, šetnje, vežbanja. Izbacujem lek i  prebacujem se većinski na keto ishranu i koliko mogu pratim iskustva drugih. 

Prošla godina mi je bila kritična. Rad od kuće, stresovi, pad motivacije- sve je to dovelo do toga da malo-pomalo popustim u svojoj dijeti- burek subotom, slana testa povremeno, 3-4 voćke dnevno, kupovni slatkiši sa steviom. Sve u svemu od septembra do marta +10kg! Naglo mi skače pritisak, osećam se tromo, boli me stopalo i ne mogu da hodam (upala ovojnice stopala i petni trn), potpuni kolaps. Izbacujem šećer i testa potpuno, ali za dva meseca sam i dalje loše, iako sam 2 kg u minusu.

Jedan od znakova insulinske rezistencije jeste hipertenzija- povišen krvni pritisak

Za Izazov sam saznala preko društvenih mreža i odlučila sam se da probam nakon što sam čula tvoje mini najave sa okvirnim planom rada. Mnoge stvari su mi već bile poznate, ali mi je očito nedostajalo puno toga što tvoje znanje i iskustvo nadopunjuje. Neke stvari su mi bile jednostavne, ali neke promene u navikama mi u početku nisu bile lake. Mogu da kažem da sam vrlo zadovoljna kako se sada osećam i kako funkcionišem na dnevnom nivou. Pritisak mi je uglavnom sasvim stabilan, nemam one grozne napade gladi, jedem po preporučenom režimu, svesno i bez osećaja da sebe uskraćujem za bilo šta.

U ZdravoJedi izazovu dobijate znanje i podršku na vašem putu promene navika

Mnogo toga sam naučila za ova tri meseca, ne samo o režimu života i ishrane, već i o sebi. Prestali su i moji problemi sa stopalom, tako da se krećem i vežbam onoliko koliko mogu.
Veliko hvala drugim učesnicama ovog majskog izazova koje su mi bila stalna podrška i inspiracija. Zaista mislim da su sve redom sjajne žene. Toplo preporučujem ovaj program svima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje, da steknu doživotne dobre životne navike, da nauče puno toga o zdravoj ishrani i zdravom životu.

Imaćete vrhunsku profesionalnu pomoć i smernice dr Marije, kao i stalnu i dragocenu podršku ostalih učesnica.
Draga Marija, hvala ti puno! Hvala ti prvenstveno što si tako puna znanja iz ove oblasti, ali i zato što si osmislila ovaj program koji daje sjajne rezultate. Hvala ti što si mudra i strpljiva, sto voliš svoj posao, kao i svoje klijente/Zdravojede.

Sve najbolje,
Vera (61 god)”

Vera je u majsku grupu unela iskustvo, mnogo pozitivne energije, pružila nam je svima nežnost i podršku. Bila je inspiracija svima i ponosna sam i zahvalna što mi je poklonila poverenje učešćem u ZdravoJedi izazovu.

Hvala Vam draga Vera!