Priče uspešnih

Priče uspešnih

Stara haljina, nova ja!

Nestrpljenje je glavni neprijatelj uspeha u promeni životnih navika. Želja da se rezultati vide odmah ili u što kraćem roku, kao i razočaranost kada do toga ne dođe, dovode do pada motivacije i odustajanja.

To se nikako ne odnosi na Bojanu, koju sada mogu zvati i prijateljicom, a ne samo klijentkinjom. Danas sa vama delim njenu priču i iskustvo, 15 meseci nakon početka njenog puta promene.
O Bojani ste već imali priliku da čitate na mojoj Facebook stranici u novembru, kada sam prikazala neverovatnu transformaciju koju je doživela tokom prošle godine.
U tom trenutku, imala je 21 kg, 22 cm oko struka i 40 cm u obimima natkolenica i nadlaktica manje u odnosu na početak. Osim toga, uživala je u značajno većem nivou energije, koji joj je omogućio da sa lakoćom rešava svakodnevne životne izazove.

Počela sam od februara prošle godine i bez muke skinula 15kg. Višak se lagano kalemio poslednjih 7 godina nakon dve trudnoće. Na početku je ishrana bila LCHF,da bi se spontano postepeno prešlo u KETO i sa samo dva obroka dnevno. Mogla bih do sutra da pišem, ali suština je da je Marija bila moj vetar u leđa, hvala ti za to“, napisala mi je tada.

Pre par dana poslala mi je nove fotografije i svoje utiske:

Sa ove tačke gledišta sve izgleda kao da je bilo veoma lako, istina je da nije bilo tako. Cela dva meseca su bila potrebna da počnu da se pokreću stvari, posle je išlo po inerciji. U ta dva meseca telo se opiralo i nije bilo očekivanih rezultata. Međutim, kao da je nešto „kliknulo“ i počelo je tako što sam shvatila da mi više nije potrebna večera, da je doručak znatno pomeren ka podnevu, da nemam napad gladi i želje za slatkišima oko 16-17h svaki dan. Tokom dana sam imala dva obroka, a vikendima sam se malo častila dozvoljenim slatkišima. Tako je išlo mesecima, a svake nedelje oko 400gr dole.

I nakon više od godinu dana, kilogrami još idu dole, znatno sporije ali se još nije zaustavilo. Najvažnije je da napomenem-ja NI JEDNOG MOMENTA NISAM GLADOVALA. Mislim da je onog momenta kad se insulin stabilizovao (nakon početna dva meseca) prirodno došlo do toga da sam i kalorijski unosila manje kroz samo ta dva obroka dnevno, što je dovelo do konstantnog mršavljenja.

Ja sam se vratila na svoju „devojačku“ kilažu i nema reči kojima bih opisala taj osećaj kad možete ponovo da obučete haljinu od pre osam i više godina (ne znam ni zašto sam je sačuvala 😀 ). O energiji i da ne govorim, nema bolova nakon dužeg sedenja ili šetanja. Imam više snage i volje da trčim za mojim dečacima, da pratim njihov dečiji tempo…

Deca su profesionalni fitnes treneri- pratiti njihov tempo je vrlo izazovno!

Kroz celo putešestvije pratila me je Marija, bila mi je od pomoći i za druge medicinske aspekte, ne samo oko ishrane. Jednostavno, Marija je podrška u svakom smislu te reči! Sve oko ishrane sam ja u teoriji veoma dobro znala i pre, ali mi je u ovoj životnoj fazi bila potrebna podrška nekog ko će me malo prodrmati ako skrenem sa puta. Marija je to prepoznala i postavila se baš onako kako mi je bilo neophodno”.

Danas, 15 meseci otkako smo se upoznale, Bojana ima 28 kg manje i sa konfekcijskog broja 42 (L/XL) spustila se na 36/38 (S). Navodi i da prima komplimente kako se podmladila i da i dalje uživa u povišenom nivou energije.
Ono što je najvažnije, više nije opterećena hranom i rešila se zavisnosti od slatkiša. Počasti se voćkom ili dozvoljenim LCHF desertima kada ima naporniji dan sa više aktivnosti ili trenira, a kilogrami i dalje lagano idu dole.
Da li te je ova priča inspirisala da i sama kreneš na put promene?
Piši mi da ti pomognem u tome.