Priče uspešnih

Priče uspešnih

Od Nutele do boranije- kako je ZdravoJedi izazov promenio Tatjani život

Često se žene pridruže izazovu uplašene da neće uspeti, da će im biti preteško i prezahtevno.

Ne veruju da je moguće odreći se pojedinih namirnica i unapred se pripremaju na još jedan neuspeh.

Nizak nivo samopouzdanja i strah od neuspeha često nas koče da krenemo na put promene

Tokom prvih dana, neretko im bude naporno, vreme im sporo prolazi, osećaju izraženu želju za namirnicama koje više nisu opcija, a onda negde usput, gotovo neprimetno, počinje da im bude bolje.

Prenosim vam Tatjanino iskustvo:

“Kad samo pomislim koliko sam se dvoumila da li da se pridružim ZdravoJedi izazovu, sad mi bude smešno. Prosto kad ste dugo bili naviknuti na hranu koja je prepuna glutena, aditiva, i koznajoščega (bukvalno sam živela na testu i svim oblicima testa, hleba, dan mi je počinjao sa Milka čokoladom ili Nutelom), teško je.

Tatjani su dani pre početka ZdravoJedi izazova započinjali testom i drugim koncentrovanim ugljenim hidratima

To veče pred početak ZdravoJedi izazova, 30. januara, ja sam sebe ubedila da ja to neću moći jer previše “volim” da jedem i da se neću moći organizovati zbog troje dece i posla od kuće…
Međutim, prevarila sam se…

Naravno da je bilo krize prvih nekoliko dana, ali kako smo imale punu Marijinu podršku u grupi, nekako je to išlo svojim tokom, sve manje sam “patila” za onom hranom koju sam jela pre izazova. Nikada nisam bila gladna, jela sam raznovrsno, šarenoliko, zdravo, radovala sam se pripremi hrane, a još više ukusu te iste pripremljene hrane, koji je sada bio mnogo intenzivniji.

Nestala je nadutost, kao da sam se “izduvala”, fenomenalan osećaj, a pogotovo što je i muž uvideo benefite LCHF ishrane i pridružio mi se.

Za prvih mesec dana je otišlo nekih 15 cm u obimu struka, a o butinama da ne pričam, 12cm manje u obimu sa obe strane! Za dva meseca izgubila sam više od 8kg.

Meni se i dalje svidja taj osećaj da radim nešto dobro za sebe i svoju porodicu i da ništa ne može preko noći da se desi, tako da sam strpljiva i težim ka tome da nastavim ovako da se hranim, da mi LCHF bude način života, jer od ove ishrane imam samo benefite.
Hvala ti Marija, na svemu. ❤️❤️❤️”

Hvala tebi Tanja, što si mi poklonila poverenje i istrajala. Bilo je zadovoljstvo gledati te kako stičeš samopouzdanje i uživaš u dobrobitima novih životnih navika.