Blog Priče uspešnih

Blog Priče uspešnih

Kada Izazov promeni život

Program koji sam započela kao jednomesečni izazov na LCHF/keto ishrani, od starta se pretvorio u nešto drugo. Menjajući svoje navike u vezi sa hranom, žene menjaju i sebe- uče da kažu ne, da prihvate svoje emocije, da preuzimaju odgovornost za sebe i svoje odluke. Oslobađajući se pogrešnih veza sa hranom, rešile su se i onih koje su godinama, pa i decenijama imale sa ljudima i stvarima oko sebe.

Jedna je od njih je Sonja. Pogodićete, iz magičnog majskog Izazova. Na njenim fotografijama pre i posle, videćete da je promena koju je doživela zaista mnogo više od pukog gubitka kilograma.

Bilo je divno pratiti je na putu promene i uživati u njenoj radosti koju je ta promena donela.

Pre i posle Izazova, osmeh, držanje i samopouzdanje zrače sa druge fotografije, kao i promenjena figura

“Draga Marija, 
Učešće u tvom Izazovu mi je promenilo život na različite, divne načine.

Izgubila sam sam skoro 8 kilograma, ali sa njima i negativne emocije koje sam osećala prema sebi i svom telu. Čitav život sam se borila sa viškom kilograma i zavisnošću od hrane, pokušavala sam razne dijete i režime ishrane. Bila sam vegan, vegeterijanac, jela samo sirovo, jela samo posno bez masti, nekad nisam jela danima… Sada znam da sam jela sve pogrešno. 
I baš sam se napatila i postala očajna. U tim periodima sam odustajala od sebe i prežderavala se najgrđom brzom hranom da “oteram” taj očaj. 
Uz pomoć tvojih smernica, edukacije i podrške grupe u Izazovu, doživela sam nešto sto nikada nisam verovala da je moguće za mene- stablinost navika ishrane. U protekla 3 meseca kao da sam preuzela svoj život i zdravlje u svoje ruke i nisam više žrtva okolnosti koje su me bacale u maločas pomenuti očaj.

Sonja je celoj majskoj grupi Izazova bila inspiracija, kako nesebičnim deljenjem podrške i ohrabrenja, tako i pokazivanjem svojih kulinarskih sposobnosti

Osećam da mi je svakodnevnica lakša i stabilnija. 
Moje raspoloženje koje je inače variralo isto se umirilo. Nivo enegrije takođe. Psihički sam postala jača i samopouzdanija. Moj PMS koji me je razbijao da nisam mogla da ustanem iz kreveta je totalno utihnuo, sada mogu normalno da funkcionišem dok sam u ciklusu, što je za mene ravno čudu 🙂 
A što se tiče izgleda, da i ne pominjem. Svaki dan me neki taksista pozive na kafu, to ti sve govori 🙂

 
Kao bonus, imala sam priliku da se kreativno angažujem, naučim kako se spremaju nova jela i LCHF verzije nekih starih ukusnih obroka. 

Hvala ti od srca i hvala milion puta.  
Uzivala sam u izazovu.
Najiskrenije.

Sonja”

Draga Sonja,

Ti si zvezda majskog ZdravoJedi izazova, a konkurencija je bila zaista neverovatna. Sve ste postigle sjajne rezultate. Čak i one koje došle samo da smršaju, vremenom su doživele potpunu transformaciju.
Radujem se svim vašim postignutim ciljevima, ali i onim koje ste otvarajući svoje duše i srca hrabro sebi zacrtale. Uz takvu energiju i ja sam sama počela da radim na nekim davno rođenim idejama i osmelila se da sanjam veliko.

Želim ti od srca da nastaviš da radiš na sebi i verujem da hoćeš, kao i da ostvariš sve svoje planove jer su divni, humani i sigurna sam da ćeš ostvarujući ih biti ispunjena i srećna.