Priče uspešnih

Priče uspešnih

Da li umeš da osluškuješ svoje telo?

“Draga Marija,

Stigle smo do kraja Izazova. Odslušala sam poslednje predavanje i nekako mi je baš pokrenulo emocije!
Ne brini, nije se javila potreba za hranom. Dobro si nas potkovala znanjem o prepoznavanju emocija 😉

Drago mi je da sam te pronašla pre svojih trudnoća.
Ovako edukovana, osećam se mnogo sigurnije i slobodnije da biram svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.
Mišljenja sam da bi svaka žena trebala da prođe ovaj Izazov, ne samo zbog kilaže, već zbog svega onoga ostalog što smo naučile. To nije više samo način ishrane, stane tu svašta nešto bitno.

Najjači utisak su na mene ostavila PREDAVANJA koja su neverovatna!!! Toliko znanja je stalo u njih! Ispisala sam čitavu svesku! Ne bih mogla da izdvojim omiljeno!!! Elokvencija, janoća izlaganja, entuzijazam u glasu, podrška, toliko toliko korisnih informacija, objašnjenja, pojašnjenja!!!
Sa aspekta vremenskog uklapanja – predavanja u folderu koja čekaju su zaista optimalno rešenje. Daju slobodu.

Ne znam da li je do samog Izazova i njegovog koncepta, tebe ili grupe (ili je sve to zajedno) – ali mi se čini da smo sve napravile nekako velike iskorake u pogledu prihvatanja sebe, prepoznavanja sebe, prisvajanja sebe i negovanja sebe. Toliko energije za kreaciju se pokrenulo!

Problem sa kilažom nisam imala, pa sam merenje posle jedne faze, kada se kilaža stabilizovala, prestala da vodim striktno. Više sam posmatrala svoje telo i prepoznavala svoje greške. Čini mi se da sam jedna sa najviše grešaka u našoj grupi. No, jedna me je naučila da moram da se posvetim organizaciji, jedna da naučim da odbijem hranu bez krivice, jedna da svoju zavisnost (na skali sam 6 po testu) uspem da odložim i da prepoznam kada i zašto jedem, jedna da se izborim sa “perfekcionizmom”…Svakojakih spoznaja je bilo.
Ja sam jedna od onih koja ne voli restrikcije i ograničenja. Pa su “greške” bile neminovne.
No, izvlači me plank koji svakodnevno radim već 2. mesec! 😉

Izazov zaista treba da traje tri meseca. Vidi se i po aktivnosti grupe. Kao da sa tri meseca nekako naučimo da se posmatramo i kao da dobijemo samopouzdanje da slušamo svoje telo.

Verujem da će program i dalje da se razvija i napreduje. Plašim se da ne postane savršen!!!!! 🙂 🙂 🙂
Šaljem ti jedan iskreni, malo duži zagrljaj i zahvalnost što smo se susrele i otputovale par bitnih životnih stanica zajedno.

Sonja Stikić”

Draga Sonja,

Jako sam srećna što je Izazov kod tebe doveo do tako važnih promena.
Ti si ustvari došla do krajnjeg cilja Izazova- da ti nije bitna kilaža, već zdravlje i da pratiš signale koje ti telo šalje.

A ti? Da li si spremna da vratiš moć odlučivanja o sopstvenom životu u svoje ruke?

Sledeći Izazov čeka na tebe!